در ماده 39 شرایط عمومی پیمان 4311 تعریف قسمت های مستقلی از کار چیست؟آیا کارفرما هر قسمتی که مورد نظر وی میباشد میتواند وفق این بند به پیمانکار تحمیل ویک سوی پیمان را وادار به تحویل موقت بخشی از کار نماید؟ با تشکر
پاسخ و دیدگاه #مترورجعفرزاده
با درود ،
براساس ش ع پ 4311 ، شناسایی و انجام تحویل موقت قسمت های مستقلی از کار که در بند ب ماده 39 ش ع پ 4311 آمده ، به دید بنده دست کم پیش نیازهایی دارد که در ماده 39 و دیگر مادههای شرایط عمومی پیمان 4311 دیده شده است ، برخی از این پیشنیازها به شرح زیر بیان میگردد :
- باید قسمتهای مستقل ، پیش نیازهای انجام تحویل موقت را دارا باشند و همانگونه که در بند الف از ماده 39 ش ع پ 4311 آمده است، نخستین شرط تحویل موقت ، آمادهی بهرهبرداری بودن کار است ، پس در اینجا نیز باید آن قسمت یا قسمتهای مستقل به تنهایی پایان یافته تلقی شوند یا بهرهبرداریِ مجزا از آن قسمتِ مستقل یا مجموعهی آنها، انجام شدنی باشد وگرنه آن قسمت از کار یک قسمت مستقل تلقی نخواهد شد. (همانند تفاوتی که در بند الف ماده 48 ش ع پ 4311 برای کارهای قابل تحویل موقت و کارهای قابل تحویل قطعی درنگر گرفته شده است).
- همانگونه که در بند ب ماده 39 آمده ، باید تحویل موقتِ مجزای این قسمتها در اسناد و مدارک پیمان پیش بینی شده باشند و یا ،
همانگونه که در بند ب ماده 39 آمده ، با نظر کارفرما، بهره برداری ازآن قسمتهاي مستقل ازكار ، پيش ازتكميل كل كار، مورد نيازباشد . به بیانی اگر تحویلموقت این قسمتها از قبل ، پیش بینی نشده باشد، کارفرما در طی پیمان می تواند دربارهی تحویل موقت این قسمتها پیش از تکمیلکلِکارِ موضوع پیمان، نظر و نیاز خود را اعلام نماید ، اما نظر کارفرما تنها بخشی از شرطِ تحویل موقت این قسمتهای مستقل خواهد بود و باید بقیهی شرط های تحویل موقت نیز دراینباره ، آماده یا انجام شدنی و قابل تحقق باشند.
- زمانهای مجزایی برای تحویل موقت آنها پیش بینی شده باشد وتحویل موقت آنها ، پیش از پایان یافتن عملیات موضوع پیمان (کل کار ) و مجزا از کل آن انجام شدنی باشد. به بیانی تحویل موقت پس از تکمیل کل کارِ موضوع پیمان یا همزمان با تحویل موقتِ کلِکار، مجزا تلقی نخواهد شد.!!
- اقدامهای پس از تحویل موقت همچون :
آزاد نمودن تضمین انجام تعهدات (موضوع ماده 34 ش ع پ ) ، تعیین و شروع دورهی تضمین ( موضوع ماده 39 و 43 ش ع پ ) ، انجام تحویل قطعی ( موضوع ماده 41 ش ع پ ) ، استرداد کسور حسن انجام کار (موضوع ماده 35 ش ع پ) به تناسب و مستقل برای آنها ، از سوی کارفرما انجام پذیر باشد و ،
به تبع، انجام تعهدات پیمانکار همچون تعهددورهی تضمیننیز به تناسب از سوی وی انجام شدنی باشد.
- در این میان می توان پذیرفت که با نیازها و شرطهایی که بیان شد ، تحویل قسمتهای مستقلی از کار ، نه تنها تحمیلی نیست ، بلکه بیش از آن ، برای دو سوی پیمان سودمند نیز خواهد بود.
پیروز و سربلند باشید.
#مهندس_مترور_جعفرزاده
Email : metror.civil@gmail.com